Home > Analys: Köp på rekyl i Ericsson B.

Analys: Köp på rekyl i Ericsson B.

Ericsson aktiens kursuppgång efter den utlösta köpsignalen vid årsskiftet har övergått i en större sidledes konsolidering mellan 72 till 91 kr. Aktien närmar sig ett potentiellt stöd vid den svagt stigande trenden inom konsolideringen vilket skapar ett köpläge för den kortsiktige aktören.

Ericsson B har stigit kraftigt på börsen efter den utlösta köpsignalen strax efter årsskiftet och nådde som högst 86.40 kr inför en rekyl som tog ned aktien för en lågpunkt vid 72.50 kr. Aktien har därefter lyckats med en högre högsta kurs som varade en kortare period innan det var dags för en ny rekyl som vände innan förra lågpunkten.

Ett tydligt handelsintervall har skapats där huvudstrategin är köp i närheten av presumtiva stödnivåer och försäljning vid kursrusningar i närheten av tidigare toppnoteringar. För den långsiktige investeraren är det inte ett optimalt handelsklimat då man riskerar att låsa in kapital i en aktie som är fastlåst inom ett tydligt intervall. För den kortsiktige aktören vars målsättning är mer frekventa affärer, med lägre vinstmål finns det goda affärsmöjligheter inom intervallet.

Aktien ligger för närvarande i en rekylfas där ett potentiellt stöd vid den stigande trendlinjen har skapats runt 76 kr vilket skapar ett kortsiktigt köpläge med okej risk kontra potential

Vi rekommenderar ett köp för den kortsiktige aktören runt 76 kr med en målkurs på 83 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 74 kr.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 8 veckors glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns vid den svagt stigande trenden runt 76 kr. Motstånd finns vid tidigare toppar vid 88 samt 91 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto