Home > Analys: Köp på rekyl i Peab B.

Analys: Köp på rekyl i Peab B.

Peab B aktien utlöste en köpsignal då 44 kr nivån passerades i slutet av mars månad. Det tidigare motståndet har omvandlats till ett stöd vilket skapar en fördelaktig ingångsnivå vid rekyl i aktien.

Peab aktien har gått mycket starkt på börsen efter en passering av 40 kr nivån i början av året. Aktien steg snabbt 10 % från den utlösta köpsignalen för att därefter rekylera ned för ett test av utbrottsnivån. I testet bröts stödet marginellt och stundtals såg det ut som en falsk köpsignal hade utlösts. Aktien har därefter stigit kraftigt och utlöst en ny köpsignal då konsolideringstaket runt 44 kr forcerades.

Aktien befinner sig nu i ett liknande läge där en köpsignal blivit utlöst, vilket lett till en kraftig uppgång och orsakat ett kortsiktigt överköpt tillstånd.

Med tanke på börsens oregelbundna utveckling den senaste tiden skulle det inte vara förvånande om ett nedställ på börsen som helhet leder till att Peab aktien tar sig ned mot 44 kr nivån som omvandlats till ett kraftigt stöd. Detta skulle i sådana fall skapa ett ypperligt köpläge då aktien arbetat bort det kortsiktigt överköpta läget och rekylerat ned mot starka stödnivåer i en tydligt underliggande stigande trend.

Vi rekommenderar ett köp runt 44 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 42.50 kr. Målkurs 50 kr.

Nästa delårsrapport för Peab kommer den 13 maj.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 44 kr. Motstånd finns vid tidigare toppar runt 48 kr samt 50 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PEAB B

Nyckeltal P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
46,5 (18,82) 0,3 (0,57) 1,8 (2,94 ) 3,9 (4,35) 1,80 1,00 25,99
Tal inom parentes avser branschsnitt

 

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto