Home > Analys: Köp på rekyl i SAAB.

Analys: Köp på rekyl i SAAB.

SAAB aktiens långsiktigt stigande trend har övergått i en större sidledes konsolidering mellan 176 och 210 kr. Ytterligare test av intervallbotten i närheten av 200 MA utgör fördelaktiga köplägen.

I samband med en stororder från Brasilien i slutet av förra året bildades ett större gap, ett så kallat breakaway gap vilket indikerar en total omvärdering av bolaget och ledde till en rad uppjusterade riktkurser från ett flertal analyshus. Aktien steg därefter kraftigt fram tills april månad där en topp på 207 kr uppvisades. Denna topp har därefter marginellt forcerats och ett större handelsintervall mellan 176 och 210 kr har byggts upp.

Momentum i uppgången har de senaste månaderna avtagit, men än så länge är den tekniska bilden positiv då aktien fortfarande handlas ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 200 dagars glidande medelvärde.

Köplägen uppstår vid rekyl i aktien i närheten av 176 kr nivån då en mycket attraktiv riskprofil uppstår, då en stoploss kan sättas snävt i förhållande till potentiell avkastning.

Vi köprekommenderar aktien i mellan 176 – 180 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 172 kr. Målkurs sätts konservativt till i första hand 195 kr med en möjlig uppgång mot tidigare toppnoteringar.

Skulle börsen som helhet surna till ordentligt ökar risken att den nuvarande rekylen inte stoppar förrän ett test av det starka stödområdet runt 160 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns runt 176 kr.   Motstånd finns vid 195 följt av 210 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SAAB B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto