Home > Analys: Köp starkt Ericsson på rekyl

Analys: Köp starkt Ericsson på rekyl

Ericsson B har fått en bra start på börsåret efter sin starka rapport den 31 januari. Kursen, som i skrivande stund står i 77,40 kr, har i år gått upp med 18,8 procent. OMXS30 har under samma period gått upp med 6,8 procent.

I och med att Ericsson B etablerat sig över 72 kr under en hög handelsaktivitet har aktien fått de starka köpsignaler vi skrev om i vår analys av Ericsson den 10 januari. Vår rekommendation var då att köpa aktien på en sådan signal med sikte på en uppgång till ca 85-96 kr. Har man inte hunnit köpa aktien ännu kan det dock i dagsläget vara ide´att avvakta att aktien slår tillbaka något innan köp görs.

Ericsson B ligger i en kortsiktigt stark uppåtriktad trend. Även den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, har nu börjat vända uppåt.

Däremot visar Stochastic-indikatorn att aktien är i ett överköpt läge. Detta är emellertid ingen säljsignal i sig själv då en aktie kan fortsätta att vara översåld en längre tid om den kommit in i en stark trend. Man kan då däremot öka beredskapen på att aktien lättare kan göra en nedåtriktad rekyl inom den uppåtgående trenden.

Ericsson B har stödnivåer vid ca 72 kr och ca 70 kr som kan komma att testas om aktien gör en nedåtriktad rekyl. Skulle aktien gå ner till ca 70 kr så täpps också ett så kallat gap igen.

Gap kommer sig av när en aktie rusar förbi kursnivåer utan att någon handel sker vid dessa nivåer. Det blir då ett tomrum i kursdiagrammet. Ett inte helt ovanligt fenomen är sedan att en aktie rekylerar tillbaka just lagom för att täppa igen sådan gap för att sedan rusa upp igen. I det här fallet är det ett så kallat break away gap, ett gap i anslutning till ett utbrott ur en formation, så vi får väl se om vi får ett sådant återslag eller inte. Skulle det ske kan det dock vara intressant att utnyttja detta till ett köp av aktien.

Skulle däremot Ericsson B etablera sig under stödnivån vid ca 68 kr får aktien säljsignaler som gör att läget blir betydligt mer osäkert. I så fall väntar vi oss först och främst ett test av stödnivån vid ca 64 kr.

Rekommendationen är därför att använda eventuella rekyler till att köpa Ericsson B. (Om man nu inte redan gjort köpt aktien vill säga.) Särskilt vid ca 70-72 kr nivåerna är riskreward-relationen gynnsam för ett köp. Sikta på 85-96 kr. Stop loss om aktien stänger under stödet vid ca 68 kr. Flytta sedan upp stop lossen allt efter som positionen visar mer och mer vinst.

Att ta position
Handla Ericsson B för uppgång med tex. BNP Paribas MINILONG ERIC BP2
Handla Ericsson B för nedgång med tex. BNP Paribas MINISHRT ERIC BP4
Analys Ericsson
Ericsson B (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto