Home > Analys: Köp Telia på rekyl!

Analys: Köp Telia på rekyl!

Köpstyrka har uppenbarats i Telia efter att den tunga motståndsnivån vid 35.50 kronor brutits. En kortsiktigt tydlig överköpt situation öppnar upp för en mindre rekyl, vilket öppnar upp för ett attraktivt köpläge.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Efter en sur inledning av innevarande året föll vi tillbaka till tidigare prisnivå från vår tidigare analys i slutet av 2016.

Med förnyad köpstyrka lyckades Telia äntligen kliva över tunga motståndsnivån vid 35.50 kronor, och efter tre dagars handel tydligt funnit mark häröver.

Kortsiktigt är aktien nu tydligt överköpt, vilket öppnar upp för en kommande rekyl, varpå tidigare tunga motståndsnivån vid 35.50 kronor nu väntas agera tydligt stöd, vilket öppnar upp för ett attraktivt köpläge.

Vi ser stor potential till en uppgång mot inledningsvis 37.30 kronor, där vår målkurs historiskt har uppvisat hög handelsaktivitet, med andra ord ett stort intresse från både köpare och säljare, vilket i sin tur innebär ett stort antal avslut.

Inom en relativt snar framtid pekar positiva signaler på att Telia kan ha stöd nog för vidare uppgång till omkring 39 kronor, så länge som vi inte kommer att uppleva allt för tungt motstånd från säljare vid vår målkurs 37.30 kronor. Därmed är detta ett scenario som innebär en förhöjd risk.

Om köpare mot förmodan inte lyckas hålla vår stödnivå vid 35.50 kronor på rekyl, räknar vi med en nedgång till omkring 34.50 kronor, följt av sjuårslägsta vid 34 kronor för att i ett sådant fall behöva omvärdera situationen.

Den 1 februari framgick det i ett pressmeddelande att Telia slår samman sina litauiska verksamheter Teo, Omnitel samt Baltic Data Center till en juridisk enhet vid namn Telia Lietuva.

”Förändringen är en logisk följd av integrationsprocessen som inleddes när Teo förvärvade 100 procent av aktierna i Omnitel i januari 2016”, framgick det i pressmeddelandet.

Samma dag framgick det att bolaget förvärvar Fält Communications (Fältcom), ett bolag verksamt inom uppkopplad kollektivtrafik.

Fältcom är marknadsledande inom Skandinavien när det gäller mobila plattformar på bussar, samt även alla fartkameror i Sverige som omfattar bolagets teknologi.

Affären förväntas slutföras innevarande månad, och omfattar drygt 40 anställda med en omsättning under 2016 till preliminärt 83 miljoner kronor.

Den 27 januari bekräftade Telias vd Johan Dennelind att man tittat på TDC, där ett potentiellt bud ryktades tidigare i år.

”Absolut, vi har tittat på många saker i Danmark och även gjort ett grundligt arbete på den stora spelaren. Men det är för riskfyllt och för hög värdering på just det målet för tillfället”, sade Johan Dennelind till Nyhetsbyrån Direkt vid tillfället.

Telia Company
Entré köp 35.50 kr Ticker TELIA
Målkurs 37.30 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 34.90 kr P/E 41.6
Senaste 35.87 kr Direkt avk. 5.6%

 

Vi rekommenderar ett köp på rekyl vid tekniska nyckelnivån 35,50 kronor, som nu står som stöd efter att tidigare agerat tung motståndsnivå. Målkursen landar på 37.30 kronor, som tidigare uppvisat stort intresse från säljare. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 34.90 kronor.

Aktien noteras för närvarande strax under både 50 och 100 dagars medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TELIA.

Analys: Köp Telia på rekyl!

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto