Home > Analys: Köpläge i Astra Zeneca.

Analys: Köpläge i Astra Zeneca.

Astra Zeneca har fallit kraftigt på börsen den senaste tiden vilket skapar ett köpläge då aktien är översåld och i närheten av stödet runt 497kr. Så länge som aktien stänger ovanför detta stöd på veckobasis förväntas vidare uppgång.

Astra Zeneca akten har de senaste månaderna visat en stor kursvolatilitet inom ett väl definierat handelsintervall mellan 497 och 605kr på ovansidan.

I början av juli bröt aktien ut på uppsidan av en mindre konsolidering vilket ledde till en explosiv rörelse på ovansidan och ett test av tidigare toppnoteringar som kraftfullt avvisades. Initialt var tankegången att den mindre konsolideringen som bildades efter augusti toppen var en ny kraftansamlingsfas inför ett nytt utbrottsförsök.

Med facit i hand bröt aktien ned från kraftansamlingsfasen vilket har medfört att aktien kortsiktigt är översåld vilket skapar ett köpläge då aktien nu kommit med till nivåer som tidigare vänt aktien. Vi ser 497kr nivån som ett nyckel stöd och har en positiv inställning så länge som detta stöd förblir intakt på veckobasis, d.v.s., att aktien efter test därigenom stänger därovan senast på stängningskurs fredag.

Astra Zeneca
Entré köp 497kr Ticker AZN
Målkurs 545kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 485kr P/E 33
Senaste 499.90kr Direkt avk. 4.8%

Vi rekommenderar ett köp på 497kr. Målkurs sätts konservativt till 545kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 485kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AZN.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto