Home > Analys: Köpläge i Betsson B.

Analys: Köpläge i Betsson B.

Betsson B aktien har bildat en vändnings-candlestick efter ett test av stödet runt 65.50kr vilket öppnar upp för en avstämning av motståndet runt 82kr.

Betsson B aktien har efter en marginell forcering av stödet runt 57kr i början av juni kommit tillbaka mycket kraftfullt och passerat två swing toppar under uppgången. Detta är en tydlig markering att aktien bildat en långsiktig botten och påbörjat en återhämtning av det kraftfulla raset under första halvan av 2016.

En lokal topp vid 82kr bildades i slutet av juli och aktien har därefter bildat en ”hammer” liknande vändnings-candlestick efter en rekyl på 61.8 % av den tidigare uppgången. Detta gör aktien intressant för ett köp då den tekniskt sett är billig i jämförelse med handelsintervallet sedan botten i början av juni.

Fundamentalt ser det positivt ut med en bättre än förväntad delårsrapport och ett lågt p-e tal på 11 samt en direktavkastning på 4.2%.

Så länge som aktien handlas ovanför 57kr är förutsättningarna goda att vi sett starten av en långsiktig vändning uppåt understödd av ett stigande jämviktsvärde i form av MA 40 veckor.

På ovansidan förväntas ett test av tidigare topp vid 82kr vilket om passeras öppnar upp för vidare uppgång mot 86.50 följt av 94kr.

Vi rekommenderar ett köp runt fredagens stängningskurs. Målkurs sätts till 81kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 61.50kr på veckobasis.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BETS B.

Betsson B
Entré köp 68.50kr Ticker BETS B
Målkurs 81kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 61.50kr P/E 11.2
Senaste 68.48kr Direkt avk. 4.1%

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto