Home > Analys: Köpläge i Enea.

Analys: Köpläge i Enea.

Enea aktien utlöste en köpsignal under april månad då aktien forcerat en längre tids konsolidering på ovansidan. En rekyl har tagit aktien ned för ett återtest av köpsignalen vilket skapar ett köpläge i enlighet med den underliggande långsiktigt stigande trenden.

Under april månad utlöstes en köpsignal då en längre tids handelsintervall mellan 46 till 55 kr forcerades på ovansidan. Prisobjektivet, vilket är skillnaden mellan taket och botten av handelsintervallet ger en målkurs på 64 kr. Aktien nådde som högst 63 kr och har därefter startat en rekyl som den senaste veckan testat det tidigare motståndet som omvandlats till en stödnivå.

Då aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend där kursuppgångar varvats med sunda rekyler ser vi nuvarande tillbakagång som en helt naturlig företeelse. Vi räknar med att stödet runt 55 kr håller för ett första test och leder till en förnyad uppgång mot 63 kr. Om mot förmodan stödet bryts ökar sannolikheten för en nedgång mot stödet runt 47,50 kr.

Vi rekommenderar ett köp mellan 54 till 55.50 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 53 kr. Målkurs är 63 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns vid runt 55 kr. Motstånd finns vid tidigare toppnoteringar runt 63 kr.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ENEA

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto