Home > Analys: Köpläge i Ericsson B.

Analys: Köpläge i Ericsson B.

Ericsson B aktiens kursuppgång efter ett trendlinjebrott i slutet av januari har övergått i en sidledes konsolidering mellan 77.50 till 88.50 kr. Aktien är köpvärd på rekyl i närheten av den stigande trenden runt 82.50 kr då aktien forcerat en mindre konsolidering på ovansidan under fredagens handelssession.

Ericsson B har stigit kraftigt på börsen efter ett brott av den fallande trenden i slutet av januari. Aktien nåddes som högst 88.50 kr vilket är ett par kronor lägre än förra swing toppen från september 2013.

Aktien befinner sig i en större konsolidering i ett långsiktigt perspektiv, där ett brott av 88.50 följt av 91 kr utgör viktiga referenspunkter på ovansidan och ett brott av 77.50 följt av 75 kr utgör nivåerna på nedsidan.

Då aktien är trendlös i det långsiktiga perspektivet uppstår affärsmöjligheter främst för den kortsiktiga aktören, vars tidsperspektiv och vinst mål är betydligt mindre än en långsiktig investerare.

Aktien har efter en lågpunkt på 77.50 kr i maj månad inlett en kortare stigande trend som mynnat ut i ett snävt handelsintervall mellan 80.60 och 82.40 kr. Detta intervall bröts på ovansidan förra fredagen under kraftigt ökad omsättning vilket indikerar starten av en uppgång mot tidigare toppnoteringar runt 88 kr.

Ett köpläge har uppstått för den kortsiktige spekulanten, en idealisk ingångsnivå är i närheten av stödet vid 82.50 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 80.50 kr, målkurs på 88 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Närmaste stöd finns vid den stigande trenden runt 82.50 kr. Motstånd finns vid tidigare toppar vid 88 samt 91 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto