Home > Analys: Köpläge i HiQ International.

Analys: Köpläge i HiQ International.

HiQ International aktien utlöste en köpsignal under april månad då aktien forcerat en längre tids konsolidering på ovansidan. De senaste veckornas rekyl har tagit aktien ned för ett återtest av köpsignalen vilket är en attraktiv ingångsnivå i enlighet med den långsiktigt stigande trenden.

HiQ aktien utlöste en köpsignal under april månad då en längre tids handelsintervall mellan 34 till 38 kr forcerades på ovansidan. Prisobjektivet, vilket är skillnaden mellan taket och botten av handelsintervallet ger en målkurs på 42 kr. Aktien nådde som högst 41 kr efter köpsignalen i april och har därefter startat en rekyl som under gårdagen testade det tidigare motståndet som omvandlats till en stödnivå.

Då aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend där kursuppgångar varvats med sunda rekyler ser vi nuvarande tillbakagång som en helt naturlig företeelse. Vi räknar med att stödet runt 38 kr håller för ett första test och leder till en förnyad uppgång mot 42 kr. Om mot förmodan stödet bryts ökar sannolikheten för en nedgång mot stödet runt 34 kr.

Vi rekommenderar ett köp mellan 38 till 38.30 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 37 kr. Målkurs är 42 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns vid runt 38 kr. Motstånd finns vid tidigare toppnoteringar runt 41 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HIQ

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto