Home > Analys: Köpläge i Tobii.

Analys: Köpläge i Tobii.

Tobii aktien uppvisade en stark avslutning under måndagens börsfall efter ett test av stödet vid kanalbotten. Tekniskt sett bildades en hammer, vilket ger goda förutsättningar för vidare uppgång mot tidigare toppnotering runt 54.80 kr… så länge som aktien handlas ovanför 40.50 kr nivån.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Tobii är verksamt inom eyetracking, på en global marknad. Eyetracking är en teknik som gör det möjligt för datorer att veta var användare tittar. Företaget har tre affärsområden, Tobii Dynavox, Pro, samt Tech.

Aktien introducerades på Stockholmsbörsen den 24 april och har efter en inledande toppnotering på 49.90 kr utlöst en ny köpsignal den 3 augusti när aktien forcerade motståndet runt 41.50 kr från en konsolideringsfas. Detta ledde till en explosiv utveckling där aktien nådde en ny topp vid 54.80 kr den 13 augusti.

Aktien har därefter… i samklang med den nuvarande börsfrossan, utvecklats svagt, vilket tagit aktien ned till stödet vid kanalbotten där aktien under måndagens handel kraftigt avvisade lägre priser. Teknisk sett bildades en vändningscandlestick i form av en hammer, vilket är extra signifikant då denna uppvisats vid en naturlig vändningsnivå och dessutom under kraftigt ökad omsättning, vilket indikerar att köpare stod som segrare vid dagens slut.

Vi ser ytterligare test av stödet runt 41.50 kr som en attraktiv ingångsnivå i en förmodad uppgång mot vändningsnivån vid kanaltaket, vilket även sammanfaller med tidigare toppnotering. Nödutgången placeras förslagsvis under 40 kr.

Skulle aktien trots måndagens positiva avslutning på nytt ta sig nedåt är det först vid en stängning under 40.50 kr, som en indikation ges att köparna är på väg att ge upp.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TOBII.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto