Home > Analys: Köpläge i Millicom

Analys: Köpläge i Millicom

Millicom aktien befinner sig i en stigande trendkanal efter en lågpunkt på 470 kr i juli månad. Aktien har visat en sidledes utveckling de senaste 6 veckorna vilket tagit aktien i närheten av en potentiell köpnivå i form av stödet vid den stigande trenden.

Aktien handlas över det långsiktigt sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid den stigande trenden runt 580 kr. Motstånd finns vid 620, 630 samt 670 kr.

Aktien rapporterade i slutet av oktober och visade ett något bättre resultat än förväntat vilket ledde till kraftig volatilitet. Pendlingarna har nu avtagit och aktien har i princip gått sidledes de senaste 6 veckorna vilket tagit aktien ned mot en attraktiv köpnivå vid stödet i form av den stigande trenden.

På längre sikt har aktien lyckats att ta sig förbi maj toppen samtidigt som en högre lägsta nivå uppvisats vilket innebär att den långsiktiga trenden vänt till en stigande trend. Då aktien har ett flertal motstånd på ovansidan är den mer lämpad för kortsiktiga affärer mellan stödet vid den stigande trenden och tidigare toppnoteringar alternativt motstånd vid kanaltaket.

Relativ styrkan har planat vilket innebär att aktien nu utvecklas i linje med omxs30 index.

Vi rekommenderar ett köp runt 585 kr med en målkurs på 630 kr. En stoploss placeras förslagsvis under den stigande trenden runt 570 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MIC SDB

Nyckeltal Millicom
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
34,3 (14,52) 1,8 (1,97) 4,1 (2,39) 3,0 (9,39) 17,20 17,00 143,70
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto