Home > Analys: Köpläge i MTG B.

Analys: Köpläge i MTG B.

MTG B handlas i en långsiktigt stigande huvudtrend efter en rad köpsignaler under 2017. Den nuvarande rekylen är köpvärd inför ett förmodat återtest av februari toppen.

MTG B aktien har sedan augusti 2011 handlats i ett bredare sidledes handelsintervall mellan 200 och 368kr, vilket gjort olämplig för ett ”buy and hold” d.v.s. långsiktig trendande investering. Denna fas av underprestation mot börsen är över då aktien med god marginal forcerat tidigare topp och sedan september utvecklats starkare än OMX index.

Aktien visade en topp på 395kr i februari och har därefter rekylerat kraftigt ned mot stödet vid 344kr där en vändningscandlestick i form av en doji bildats. Detta är ett tydligt tecken på att köpare hittat tillbaka, vilket är extra signifikant då det sammanfaller med ett test av ett tidigare motstånd som omvandlats till ett stöd. Så länge som aktien på veckobasis fortsätter att stänga ovanför 334kr är köpkraften intakt.

Vi rekommenderar ett köp runt fredagens stängningskurs då risken för bakslag reducerats med den uppvisade köpresponsen. Värt att notera att det långsiktigt stigande jämviktsvärdet i forn av MA 40 veckor agerat som stöd i december 2016 och september 2017…blir rekylen mer uthållig än förväntat kan detta testas framöver. Målkurs sätts konservativt till 384kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 322kr.

Aktien handlas ovanför det stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

MTG B
Entré köp 338-339kr Ticker MTG B
Målkurs 384kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 322kr P/E 18.1
Senaste 338.60kr Direkt avk. 3.7%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MTG B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto