Home > Analys: Köpläge närmar sig i trendstarka Ericsson B.

Analys: Köpläge närmar sig i trendstarka Ericsson B.

Ericsson B uppvisar relativ styrka genom att handlas i en stigande huvudtrend, vilket gör aktien intressant för ett köp i närheten av MA 40 veckor.

Ericsson B utlöste under juli månad en stark köpsignal från en dubbelbottenformation i samband med att aktien passerade motståndet vid 68kr.

Aktien har därefter utvecklats starkt, framförallt i jämförelse med OMX index som tappat drygt 10 % medan Ericsson B fortfarande handlas i närheten av toppen från ett par veckor tillbaka.

Initialt föll aktien i början av oktober men kom tillbaka än mer kraftfullt för att därefter bildat en mindre dubbelbotten samtidigt som OMX index noterat en lägre botten. Detta är tecken på underliggande styrka vilket i kombination med ett långsiktigt stigande jämviktsvärde i form av MA 40 veckor, ger aktien goda förutsättningar att även fortsättningsvis trotsa den generella börsnedgången.

Då börsen som helhet är svag, finns det ingen anledning att stressa in i aktien utan vi ser snarare en sidledes utveckling, till svagt fallande som ett troligt scenario för att ge MA 40 en chans att komma ikapp med priset. Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och gör sig beredd för ett köp inom intervallet 72-73kr. Målkurs sätts konservativt till 85kr

Så länge som aktien på veckobasis stänger ovanför 68kr är den tekniska bilden positiv.

Ericsson B
Entré köp 72-73kr Ticker Eric B
Målkurs 85kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 67kr P/E neg
Senaste 78.66kr Direkt avk. 1.3%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen under symbol ERIC B.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.