Home > Analys: Köpläge i Nokia.

Analys: Köpläge i Nokia.

Nokia aktien har rekylerat ned i närheten av utbrottsnivån från maj månad runt 51kr, vilket skapar ett attraktivt köpläge då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till uppgångspotentialen.

Nokia aktien har efter ett kursfall på drygt 95% räknat från toppen vid 260kr från 2008, de senaste fem åren handlats i en stigande trend.

Sedan april 2015 har aktien rekylerat med 61.8% av uppgångsfasen från juli botten 2012 vilket gjort aktien översåld och skapat goda förutsättningar för starten av en ny uppgångsfas. Tekniskt sett har köparna tydligt visat att de håller i taktpinnen då aktien sedan november 2016 uppvisat en sekvens av stigande bottnar och toppar vilket tagit aktien förbi 51kr nivån som tidigare utgjort ett starkt motstånd på ovansidan. Vid utbrottet ökade omsättningen betydligt vilket i kombination med en etablering ovanför MA 40 veckor, och en vilja att handlas vidare uppåt, indikerat att den nuvarande rekylen är en sedvanlig motreaktion som är köpvärd.

Så länge som aktien på veckobasis avvisar 51kr som omvandlats till ett starkt stöd är förutsättningarna goda för vidare uppgång mot 58 följt av 65.50kr.

Då risken i form av en stoploss kan placeras snävt i förhållande till uppgångspotentialen föreslås ett köp i närheten av 51kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 48.50kr. Målkurs placeras förslagsvis vid 58kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 51kr förväntas ett test av 48kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Nokia
Entré köp 51kr Ticker NOKIA SEK
Målkurs 58kr Marknad
Nödutgång 48.50kr P/E neg
Senaste 52.40kr Direkt avk. 3.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NOKIA SEK.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto