Home > Analys: Köpläge i SAAB.

Analys: Köpläge i SAAB.

SAAB aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend efter en stark köpsignal i kölvattnet av positivt nyhetsflöde i form av en stororder från Brasilien avseende stridsflygplan. Aktien befinner sig i ett intressant läge då aktien rekylerat ned mot ett tidigare motstånd som omvandlats till ett stöd.

Storordern från Brasilien ledde till en total omvärdering av bolaget vilket i kombination med uppjusterade riktkurser från ett flertal analyshus har medfört fortsatt kurstegringar. Aktien steg initialt med drygt 30 % i samband med storordern under extrem omsättning. Ett större gap bildades vilket är ett så kallat breakaway gap som signalerar startskottet för en betydande uppgång, speciellt i de fall stängningskursen är i närheten av dagshögsta och dagsomsättningen ökar betydligt.

Aktiens kursutveckling har efter den initiala kurseuforin lugnat sig något och kursdiagrammet visar en tydlig sekvens av stigande bottnar och toppar. En framgångsrik strategi har varit köp på rekyl ned mot tidigare motstånd som omvandlats till stöd. Aktien befinner sig nu i liknande läge, då aktien rekylerat efter att en mindre köpsignal blivit utlöst då 195 kr nivån passerades på ovansidan.

Vi rekommenderar ett köp på nuvarande kursnivå. En stoploss placeras förslagsvis under 190 kr. Målkurs sätts konservativt till tidigare toppnivå vid 212 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns runt 195 kr.   Motstånd finns vid tidigare toppnoteringar runt 212 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SAAB B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto