Home > Analys: Köpläge i Securitas B.

Analys: Köpläge i Securitas B.

Securitas aktien har efter en utlöst köpsignal i juli rekylerat till utbrottsnivån vilket skapar ett idealiskt köpläge mot prisobjektivet runt 178.50kr.

Securitas aktien tillhör en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen efter en stark köpsignal i slutet av juli. Aktien hade under tvår års tid samlat kraft inom intervallet 125.50 – 152kr.

Omsättningen vid utbrottet ökade markant vilket ökar oddsen för en bestående rörelse på ovansidan, framförallt i avsaknaden av latent säljtryck för aktörer som vill komma ut på breakeven kurser (bortsett från den lokala toppen för en månad sen).

Prisobjektivet ger en indikativ uppgångspotential mot 178.50kr vilket gör den nuvarande rekylen köpvärd då aktien kommit ner till intervalltaket som omvandlats till ett stöd. Vi rekommenderar ett köp mellan 152-155kr. Målkurs sätts till 175kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning på veckobasis under 148kr.

Så länge som aktien på veckobasis fortsätter att avvisa 152kr ovanifrån d.v.s. tillåts att handlas därunder för att i slutet av veckan stänga därovan är förutsättningarna goda att prisobjektivet på sikt blir uppfyllt.

Det långsiktiga jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor är i en stigande trend.

Securitas B
Entré köp 152-155kr Ticker SECU B
Målkurs 175kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 148kr P/E 19.2
Senaste 155.25kr Direkt avk. 2.6%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SECU B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto