Home > Analys: Köpläge i trendstarka Hexpol

Analys: Köpläge i trendstarka Hexpol

Hexpol-aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend sedan ett par år tillbaka. Aktien har efter ett starkt delårsresultat inlett en sidledes handel mellan 530 och 580 kr vilket sannolikt utgör en kraftansamlingsfas inför nya uppgångar.

Hexpol-aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend där uppgångar varvas med rekyler för att justera sentimentet och möjliggöra nya sunda uppgångsfaser. Aktien har åstadkommit en fenomenal 25 dubbling sedan botten runt 20 kr från 2009.

Det finns inga indikationer på att uppgången är över då kursdiagrammet fortfarande visar en stadig sekvens av stigande lågpunkter. När väl detta mönster bryts signaleras en förändring till en sidledes konsolidering alternativt trendvändning. Det fungerar utmärkt att använda en forcering av tidigare lågpunkt med god marginal som en indikator för att kliva ur långa positioner.

I februari presenterade bolaget ett bättre delårsresultat än förväntat vilket ledde till en forcering av ett motstånd och en ny köpsignal. Det tidigare motståndet har omvandlats till ett stöd som utgör en attraktiv ingångsnivå inför nya uppgångar i aktien.

Vi ser en möjlighet till ett köp vid stödet runt 533 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 520 kr. Målkurs är konservativt lagd till tidigare toppnoteringar runt 580 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol  HPOL B.

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
20,1 (30,57) 2,3 (1,78) 5,2 (3,60) 1,7 (2,90) 9,00 27,02 105,08
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto