Home > Analys: Köpläge vid stöd i Hexagon

Analys: Köpläge vid stöd i Hexagon

Hexagon utlöste en köpsignal i början av året då aktien forcerade konsolideringstaket inom den långsiktigt stigande trenden. Det tidigare motståndet har omvandlats till ett stöd vilket skapar ett attraktivt köpläge vid fortsatt rekyl i aktien.

Hexagon aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend där uppgångar varvas med sunda rekyler för att rebalansera sentimentet och möjligöra nya sunda uppgångar. Aktien har nästan tredubblats sedan botten runt 80 kr från oktober 2011 och utlöste ännu en köpsignal i januari då det tidigare konsolideringstaket forcerades.

Motståndet vid konsolideringstaket runt 205 kr har omvandlats till ett stöd som lyckosamt testats en gång. Aktien är återigen i närheten av detta stöd för ett andra test vilket skapar en attraktiv ingångsnivå för en uppgång mot tidigare toppnoteringen runt 230 kr.

Då den tidigare konsolideringsfasen varat i nästan 7 månader har aktien haft gott om tid på sig för en kraftansamling och därför vore det logiskt om aktien fortsatte vidare uppåt till åtminstone skillnaden mellan taket och botten av konsolideringsintervallet (30kr) vilket i detta fall medför en målkurs på 235 kr.

Vi ser en köpmöjlighet runt 205 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 200 kr. Målkurs på 235 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns vid det tidigare motståndet runt 205 kr. Motstånd finns vid tidigare toppnotering runt 230 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HEXA B

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
22,8 (21,52) 3,4 (4,33) 2,9 (3,22) 1,3 (1,58) 2,73 9,15 70,96
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto