Home > Analys: Köpläge vid ytterligare rekyl i Danska Vestas Wind System

Analys: Köpläge vid ytterligare rekyl i Danska Vestas Wind System

Danska Vestas Wind Systems bröt sig fri från en större bottenformation under tilltagande omsättning i maj månad och signalerade en långsiktig vändning i aktien. Aktien har påbörjat en rekyl, vilket skapar ett attraktivt läge att komma in i en stark aktie.

Vestas Wind Systems A/S (OMX: VWS) är en dansk tillverkare av vindkraftverk, som ger elektrisk energi. Firman anses som en av världens ledande inom sitt fält och är det största bolaget räknat i antal installerade enheter. År 2010 hade Vestas installerat fler än 41 000 vindkraftverk i 65 länder på 5 kontinenter.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste fibonacci stöd finns vid 69.50, 64.30 samt 59 DKK.  Närmaste motstånd finns vid 86.70 samt 115 DKK.

Vi har vid åtskilliga tillfällen skrivit om aktien vilket har sin naturliga förklaring i dess enorma volatilitet och därmed handelsmöjligheter. Vi har haft en positiv inställning till aktien sedan exhaustion gapet från den 7 nov 2012, vilket indikerade att botten med största sannolikhet var gjord.  Aktien har därefter gått mycket starkt och utlöste en kraftfull köpsignal under maj månad då aktien forcerade taket i en större bottenformation under kraftigt ökad omsättning.

Då aktien signalerat en långsiktig vändning är det intressant att identifiera nivåer där man kan komma in på en acceptabel risk. Det tidigare motståndet vid 50 DKK är numera stöd men det är osannolikt att aktien når så pass djupt i en kommande rekyl. En tillbaka gång av mellan 50 till 61.8 % av senaste uppsving är enligt min mening ett bra utgångsläge för ett köp. Då senaste swing low etablerades vid 42 och swing high vid 86.10 DKK är en tillbaka gång på 50 % lika med 64.30 DKK och 61.8 % tillbaka gång 59 DKK.

För de som köpte vid den utlösta köpsignalen ligger de med en rejäl vinst och har möjlighet att addera på sin position om aktien fortsätter rekylen. Vi rekommenderar ett köp vid ytterligare rekyl ned till intervallet 59-64.30 DKK.

Så länge som aktien handlas ovanför stödet vid 50 DKK ser det mycket ljust ut för vidare uppgångar och vi räknar med att aktien på sikt tar sig upp för ett test av motståndet vid 86.70 följt av 115 DKK.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto