Home > Analys: Köprespons uppvisad efter lägre test i Lundin Petroleum.

Analys: Köprespons uppvisad efter lägre test i Lundin Petroleum.

Lundin Petroleum har efter ett test av lågpunkten från juli återigen hittat köpare vilket öppnar upp för vidare uppgång i enlighet med långsiktiga huvudtrenden.

Lundin Petroleum indikerade under april en långsiktig trendvändning uppåt då motståndet vid kanaltaket i den fallande trend där aktien handlats i sedan slutet av 2011 forcerades på ovansidan. Detta är en positiv utveckling som de senaste månaderna förstärkts genom att aktien accepterat utbrottet genom bildandet av ett nytt handelsintervall ovanför utbrottsnivån runt 138kr.

Prisintervallet som attraherar mest omsättning ligger vid 145.50kr på nedsidan och 156kr på ovansidan. En stängning ovanför detta intervall signalerar starten av en ny uppgångsfas.

I början av augusti var aktien nere och testade bortom lågpunkten från juli vilket resulterade i en kraftfull köprespons som tagit aktien återigen ovanför 145.50kr vilket är ett tydligt styrketecken.

Då aktien funnit köpare under intervallet är det mest logiska ett test på ovansidan för ett utröna eventuell säljrespons. Vi ser en god möjlighet att vara med i ett förmodat test på ovansidan som kan leda till ett positivt utbrott där 170 följt av 181kr utgör naturliga avstämningsnivåer inför vidare uppgång mot kanaltaket runt 235kr.

Lundin Petroleum
Entré köp 145kr Ticker LUPE
Målkurs 161kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång stängning under 140kr P/E neg
Senaste 151.50kr Direkt avk. 0

En lämplig ingångsnivå för ett köp ser vi som 145kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 140kr. Målkurs sätts till 161kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto