Home > Analys: Köprespons uppvisad i Lundbergföretagen.

Analys: Köprespons uppvisad i Lundbergföretagen.

Lundbergföretagen har återigen uppvisat en köprespons efter ett test igenom MA 40 veckor vilket historiskt indikerat att rekylen är över. Så länge som aktien handlas ovanför 600kr är oddsen goda för ett test av tidigare toppnotering.

Lundbergföretagen handlas inom en långsiktigt stigande huvudtrend sedan botten vid 100kr från 2008.

Aktien navigerar tydligt efter det långsiktigt stigande jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor. De senaste fem åren har varje passering av detta medelvärde på nedsidan varit av kortsiktig karaktär vilket gör att man kan tolka ett test av detta som slutfasen av en kortsiktig motreaktion inom den stigande huvudtrenden.

Aktien står nu återigen inför en vändning uppåt efter att marginellt testat igenom MA 40 veckor. Bildandet av en hammer vändningscandletstick på veckobasis stärker detta scenario. Så länge som aktien handlas ovanför lågpunkten runt 600kr är oddsen goda för en återgång till den stigande huvudtrenden och ett nytt test av tidigare topp runt 707kr.

Vi föreslår ett köp runt 621kr då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till potentialen på ovansidan. Målkurs sätts konservativt till 665kr.

Skulle aktien grusa de positiva bilden genom att signifikant stänga under 600kr öppnar det upp för en mer utdragen rekyl ned mot 580 följt av 560kr. På ovansidan finns motstånd vid 635, 660, 680 samt 707kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Lundberagföretagen B
Entré köp 621kr Ticker LUND B
Målkurs 665kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 605kr P/E 8
Senaste 625kr Direkt avk. 0.91%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUND B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto