Home > Analys: Köprespons uppvisad i NetEnt B.

Analys: Köprespons uppvisad i NetEnt B.

NetEnt B bekräftade förra veckan det potentiella stödet vid kanalbotten vid 65kr genom att stänga i närheten av veckohögsta efter en inledande nedgång. Vi har siktet inställt på vidare uppgång mot 80kr i första hand.

NetEnt B har haft en formidabel kursutveckling sedan börsintroduktionen i april 2007 och handlas inom en stigande trendkanal.

Sedan drygt ett år tillbaka har köp momentum avtagit då aktien övergått i en svagt stigande trendkanal. Detta kan komma att bli en större toppformation alternativt en kraftansamlingsfas inför nya uppgångar Så länge som sekvensen av stigande lågpunkter är intakt är huvudscenariot en återgång till den stigande huvudtrenden. Närmaste motstånd på ovansidan finns vid 70, 80, 88kr samt all time highs vid 95kr.

Stödet vid kanalgolvet testades framgångsrikt i början av november och återigen under december vilket cementerar 65kr nivån som vägskälet mellan bull och bear. Vi har tidigare haft en positiv inställning till aktien och ser en passering av motståndet runt 70kr som en bekräftelse på att uppgången startat.

Då risken för bakslag avtagit med förra veckan kraftfulla avstamp från 65kr rekommendera ett köp runt 69kr. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 67kr. Målkurs sätts konservativt till 80kr.

MetEnt B
Entré köp 69kr Ticker NET B
Målkurs 80kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 67kr P/E 35.8
Senaste 69kr Direkt avk. 1.9%

Aktien handlas under det långsiktigt svagt fallande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NET B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto