Home > Analys: Köpsignal från dubbelbotten i Getinge.

Analys: Köpsignal från dubbelbotten i Getinge.

Getinge aktien har visat stora svängningar i kölvattnet på ett flertal vinstvarningar det senaste året. Aktien bröt den långsiktigt stigande trenden i mars månad och har nyligen utlöst en mindre köpsignal då 183 kr nivån forcerades på ovansidan.

Getinge aktien har lämnat den stigande trendkanalen där aktien handlats sedan mars 2009 och handlas nu under kraftiga motståndsnivåer.

Ett flertal vinstvarningar det senaste året har medfört kraftiga kursfall mot det långsiktiga stödet i form av den stigande trenden vilket i ett flertal fall resulterat i en återgång till den stigande trenden.

Den senaste vinstvarningen från mars 2014 bröt detta mönster då aktien med stor kraft forcerade det långsiktiga stödet. Detta ger negativa signaler framöver och upprekyler tolkas tills vidare som hack i en fallande trend.

Allt är inte becksvart på börshimlen då aktien efter vinstvarningen inledde en mindre konsolidering som nu brutits på ovansidan då aktien forcerade 183 kr nivån. En mindre köpsignal har utlösts och det tidigare motståndet har nu omvandlats till en stödnivå.

Med tanke på köpsignalen är det sannolikt att aktien nu är på väg uppåt för att testa gapet mellan 200.50 och 220.40 kr, som bildades vid den senaste vinstvarningen.

Gapets början agerar som ett motstånd vilket kan innebära slutet på upprekylen alternativt att aktien tar sig upp för ett test av den stigande trenden underifrån runt 210 kr. Skulle aktien lyckas ta sig förbi denna nivå ljusnar det rejält då aktien återgår till den stigande trenden.

Aktien handlas under det långsiktigt svagt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är kraftigt fallande. Närmaste stöd finns vid 183 kr följt av 172.50 kr Motstånd finns vid gapets början vid 200.50 kr samt 210 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol GETI B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto