Home > Analys: Köpsignal i luften för SSAB

Analys: Köpsignal i luften för SSAB

SSAB A har utvecklats svagt på börsen de senaste åren men har nu visat begynnande tecken på en trendvändning. Sedan juli månad handlas aktien i en stigande trend där aktien utlöst en köpsignal efter en mindre sidåtgående rörelse. De senaste veckorna har aktien återigen inlett en kraftansamlingsfas inför ännu en köpsignal. Det finns god potential för vidare uppgång.

SSAB är en stålkoncern som idag är Nordens största tillverkare av handelsstål. SSAB bedriver främst produktion i Luleå, Borlänge, Oxelösund, Finspång, Montpelier (Iowa, USA) och Mobile (Alabama, USA) och har sitt huvudkontor i World Trade Center på Klarabergsviadukten 70 i Stockholm. 2010 hade SSAB cirka 8 700 anställda.

Aktien handlas under det långsiktigt sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Stöd finns vid den stigande trenden runt 46 kr samt 44 kr.  Motstånd finns vid 50 samt 58 kr.

Aktien tillhör en av de verkliga förlorarna på Stockholmsbörsen de senaste åren men det finns tecken på att aktien håller på med en större trendvändning. Sedan juli månad har aktien gått mycket starkt och utlöst en köpsignal under tilltagande omsättning i den kortsiktigt stigande trenden. Aktien har återigen inlett en sidåtgående rörelse vilket tolkas som en kraftansamlingsfas inför vidare uppgång då den korta trenden är tydligt uppåtriktad. Forceras 48 kr utlöses en köpsignal vilket bör ta aktien vidare uppåt för en avstämning av motståndet vid 50 följt av 58 kr.

Vi ser en möjlighet till ett köp när 48 kr nivån forceras. En stoploss placeras förslagsvis under 45 kr nivån. Det ser ljust ut för vidare uppgång så länge som aktien håller sig ovanför den stigande trenden runt 46 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto