Home > Analys: Köpsignal i McDonald’s Corporation

Analys: Köpsignal i McDonald’s Corporation

Amerikanska McDonald’s Corporation är ett amerikanskt företag som säljer snabbmat, främst hamburgare. Företaget grundades av bröderna Richard och Maurice McDonald (i McDonald’skretsar kallas personerna för Dick & Mac). Första restaurangen öppnades 1940 i San Bernardino i Kalifornien. Ray Kroc grundade 1955 McDonald’s moderna franchisekedja och blev då själv franchisetagare med sin McDonald’s-restaurang i Des Plaines, Chicago. Numera har kedjan över 31 000 restauranger i 119 länder och 46 miljoner kunder per dag.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den kortare trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

McDonalds aktien befinner sig fortfarande i en långsiktigt stigande trend efter en större rekyl vid 2012 som tog ned aktien från all time highs runt 102 $ till som lägst 83.35 $. Det är efter dessa rekyler som ofta bra köplägen infinner sig då risken för bakslag anses vara mindre.

Denna rekylfas varade drygt ett år. En kortare nedtrend bröts i början på jan 2013 vilket gav tidiga indikationer om att aktien började bli mogen för uppgång. Aktien har bildat en potentiell vändningsformation i form av en huvudskuldra formation där aktien bröt motståndet vid 97 $ under ökad omsättning och utlöste en köpsignal. Prisobjektivet i denna köpsignal ligger på 11.70 $ vilket ger en minimi målkurs på ovansidan på 108.70 $.

Aktien handlas på New York Stock Exchange med symbol MCD

Om aktien de kommande dagarna lyckas med en mindre rekyl ned för ett återtest av köpsignalen vid 97 $, vilket numera är en stödnivå uppstår ett optimalt köpläge. En stop loss placeras förslagsvis under 95 $.

Då aktien är relativt motståndskraftig mot en lågkonjunktur och bolaget inte nämnvärt minskar sina intäkter i en lågkonjunktur kan det vara intressant att ha en position i aktien för att på så sätt minska volatiliteten i ens portfölj.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto