Home > Analys: Köpsignal i Silver Wheaton

Analys: Köpsignal i Silver Wheaton

Grundat år 2004, har Silver Wheaton positionerat sig snabbt som det största metall streaming företaget i världen. Bolaget har för närvarande femton silver avtal och tre dyrbara metall avtal där, i utbyte mot en förskottsbetalning, har bolaget rätt att köpa hela eller en del av silver produktionen till en låg fast kostnad, i hög kvalitet gruvor i politiskt stabila regioner.

Silver Wheaton har haft en fenomenal uppgång sedan maj botten vid 22.94 $ och tagit sig något förbi februari toppen vid 40.36 $. Uppgången till februari toppen gick väl fort och inga nämnvärda rekyler infann sig under denna uppgång varvid aktien snabbt blev överköpt. En sidledes rörelse från mitten av september och två månader framåt fick i viss mån bort det överköpta läget men aktien hade svårt att få fotfäste på ovansidan. När sedan swing low punkterades under en kort men intensiv utförsäljning såg det ut som om aktien stod inför en större rekyl.

Aktien bottnande strax därefter runt 35 $ nivån och ett motståndsområde byggdes upp runt 37.30 $ nivån. Botten noteringen vid 35 $ testades på nytt förra veckan och höll för ett test. Då stödet höll steg aktien snabbt upp för att testa motståndet vid 37.30 $ för att avgöra styrkan i utbudet. Det är denna utbudssida som försvagats kraftigt och köparna forcerade under gårdagen 37.30 $ nivån med lätthet, under tilltagande omsättning, vilket utlöser en mindre köpsignal. Det är sannolikt att aktien inom kort testar ett större motståndsområde runt 41 $ vilket om forceras utlöser en starkare köpsignal som bör leda till ett test av all time high vid 46.44 $.

Vi rekommenderar att man köper aktien på dagens kurs och köper ytterligare den dag motståndet vid 41 $ forceras. En stop loss läggs förslagsvis vid 36 $ där aktien inte bör nå för att behålla det positiva sentimentet

Silver Wheaton (Dagsdiagram)
Silver Wheaton (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto