Home > Analys: Köpsignal i Texas Instruments

Analys: Köpsignal i Texas Instruments

Texas Instruments Inc., känt som TI, är ett amerikansk globalt företag som designar och tillverkar halvledare, baserat i Dallas, Texas, USA. Texas instruments säljer till elektronik designers och tillverkare globalt. TI är den tredje största tillverkaren av halvledare i världen efter Intel och Samsung, den näst största leverantören av chips för cellulära telefoner efter Qualcomm, och den största producenten av digitala signalprocessorer (DSP) och analoga halvledare, bland ett brett utbud av andra halvledarprodukter, inklusive miniräknare, mikrokontroller och multi-core processorer. Texas Instruments är bland de topp 20 Semiconductor producerande företagen i världen.

Texas instruments bottnade ur på 13.38 $ i dec 2008 och har handlats som högst 36.71 $ i mars 2011. Efter en större rekyl från toppen där aktien förlorade en tredjedel av sitt börsvärde har aktiens pendlingar blivit allt snävare och en tydlig triangel formation har bildats i veckodiagrammet. I en triangelformation höjer köparna successivt den nivå de är villiga att köpa aktien för samtidigt som säljarna är beredda till att sälja till allt lägre priser. Så småningom blir intervallet så pass snävt att endera sidan får övertaget och är det fråga om en triangel efter en uppgångsfas blir utbrottet oftast på ovansidan. Då aktien huvudriktning innan triangeln bildades var stigande förväntas därmed ett utbrott på ovansidan.

De senaste veckorna har aktien brottats med ett motstånd vid 30.20 $ och lyckades under gårdagen att passera motståndet under tilltagande omsättning vilket ger positiva signaler framöver. Lyckas aktien att passera nästa motstånd vid 32.60 $ de kommande veckorna utlöses en stark köpsignal speciellt om omsättningen ökar markant. Då aktien handlats i detta intervall de senaste 21 månaderna är det troligt att ett utbrott blir signifikant och starten på en uppgångsfas till i första hand toppen 2011.

Vi rekommenderar att man köper halva det tänkta innehavet på dagens kurser och resterande halvan om motståndet vid 32.60 $ bryts under tilltagande omsättning framöver. En stop loss läggs förslagsvis under 29 $ vilket aktien inte bör nå vi eventuell rekyl ned för att testa utbrottsnivån.

Texas Instruments (Veckodiagram)
Texas Instruments (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto