Home > Analys: Köpsignal på gång i Investor?

Analys: Köpsignal på gång i Investor?

Investmentbolaget Investors B-aktie har tidigare i år fått ett antal säljsignaler och har legat i en tydlig nedåtriktad trend. Vi har i vår tidigare analys av Investor B den 10 maj också givit en blankningsrekommendation av Investor B.

Nu har emellertid den nedåtgående trenden börjat försvagas. Har man kvar blankade positioner i Investor B bör man nog därför bevaka läget noga.

Skulle Investor B etablera sig över motståndet vid ca 131 kr får aktien en köpsignal. Aktien handlas i skrivande stund på 126,4 kr. Potentialen på den eventuella köpsignalen ser ut att vara upp till ca 139-143 kr.

På vägen dit har dock aktien också en motståndsnivå vid ca 136 kr som skulle kunna hejda uppgången.

Den långa trenden för Investor B, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är svagt uppåtriktad. Den korta trenden är däremot oregelbunden.

Får vi en bättre börs under sommaren, som det finns vissa indikationer på, se vår analys av OMXS30 den 25 juni, så vore det anmärkningsvärt om inte också Investor B får en stark utveckling.

Vi skulle därför vilja föreslå en stop loss på blankade positioner om Investor B stänger över 131 kr.

Nettoköper man också aktier efter en sådan köpsignal vill vi rekommendera en näraliggande stop loss. Detta för att få en bra risk-reward relation. Stop loss förslagsvis om aktien stänger under 128 kr.

Investor B (Dagsdiagram)
Investor B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.