Home > Analys: Köpsignal på gång i Kinnevik B?

Analys: Köpsignal på gång i Kinnevik B?

Det Stenbecks kontrollerade investmentbolaget Kinneviks B-aktie har i år gått ner med 5,5%, räknat på kursen i skrivande stund på 126,7 kr.

Vi skrev i vår analys av Kinnevik B den 15 december att aktien skulle få en köpsignal om kursen stängde över 142 kr. Kinnevik B fick sedan den köpsignalen den 26 januari och gick upp till 155,2 kr som högst den 27 mars.

Sedan dess har Kinnevik B både brutit sin uppåtgående trend och också givit ett stort antal säljsignaler under våren. Dessa säljsignaler kom när stödnivåerna kring ca 150 kr, ca 146 kr, ca 142 kr, ca 140 kr, ca 136 kr och ca 130 kr bröts.

Kinnevik B har nu pendlat mellan en stödnivå vid ca 121 kr och ett motstånd vid ca 130 kr den senaste månaden. Det intressanta med detta är att aktien nu byggt upp en upp och nedvänd huvudskuldra-formation. Det är en formation som indikerar en potentiell trendförändring.

Skulle Kinnevik B gå över motståndet vid ca 130 kr under en ökad handelsvolym får aktien en köpsignal. Potentialen på den köpsignalen är ungefär upp till moståndsnivån vid ca 140 kr.

En annan intressant sak med detta är: Varför skulle Kinnevik B orka gå upp till 140 kr om börsen i övrigt ska gå ner kraftigt?

Det kan nämligen vara lite svårt att förstå det. Särskilt om vi vet att alla aktier tenderar att i hög grad samvariera vid stora börsnedgångar.

Slutsatsen kan därför vara att om Kinnevik B får köpsignalen så är det ett tecken på att hela börsen håller på att vända uppåt. Kanske bara tillfälligt, men en uppåtrekyl på OMXS30 skulle kunna bli ganska stor från detta översålda läge.

OMXS30 har också kommit in i vårt målområde mellan 927 och 950. OMXS30 står i skrivande stund i 951,21 , efter att ha varit nere som lägst på 941,11 i går. I detta område, 927-950, rekommenderar vi vinsthemtagning av korta postioner eller alternativt att man i alla fall tajtar till sina stop losser på denna typ av positioner. Se också vår analys av OMXS30 den 1 juni.

Den långa trenden för Kinnevik B, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är oregelbunden. Den korta trenden är däremot tydligt nedåtriktad.

Stochastic-indikatorn är i ett neutralt läge. MacD-indikatorn har givit en köpindikation men det är ingen stark köpsignal i sig självt. Den behöver kompletteras med andra köpsignaler i själva kursdiagrammet och stärker i så fall signalvärdet i dessa signaler.

Däremot skickar en sådan köpindikation i MacD små varningsignaler till alla blankare av Kinnevik B.

Skulle däremot Kinnevik B gå under stödet vid ca 121 kr så får aktien förnyade säljsignaler. Då ser det ut som om aktien ska ner och testa stödnivån vid ca 113 kr.

Vi rekommendera därför att man stoppar ur sina eventuellt blankade postioner i Kinnevik B om aktien stänger över motståndet vid 130 kr.

Går Kinnevik B över 130 kr under relativt stor handelsvolym jämfört med andra dagar så kan man också agera på köpsidan i aktien. Köp då gärna relativt små positioner i aktien då den långa trenden inte är uppåtriktad. Sikta i så fall på en uppgång till ca 140 kr.

För att få ett tillräckligt bra risk-reward-förhållande måste då stop lossen sättas till ca 126 kr.

Även om man inte väljer att ta agera i Kinnevik B kan aktien vara väl värd att bevaka. Får aktien köpsignalen kan det nämligen vara en intressant indikation på att även OMXS30 står inför en större korrektion uppåt.

Kinnevik B (Dagsdiagram)
Kinnevik B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.