Home > Analys: Köpsignal i SSAB A

Analys: Köpsignal i SSAB A

SSAB A har utlöst en köpsignal från en triangelformation. För närvarande brottas aktien med motståndet vid 50 kr vilket om passeras lämnar vägen öppen för prisobjektivet runt 57 kr.

SSAB A aktien har haft en medioker utveckling under 2013 med ett tapp på runt 20 % från swing toppen i början av året. Det har inte funnit några indikationer på ett köpläge då trenden varit tydligt nedåtriktad fram till i juli månad. En högre botten uppvisades under september samt oktober månad vilket gav en förutsättningar för en framtida trendvändning.

Ett tydligt utbudsområde runt 48 kr passerades i slutet av december vilket utgjorde taket i en triangelformation. Detta ger positiva signaler framöver och det tidigare motståndet har nu omvandlats till ett stöd framöver.

Så länge som aktien håller sig ovanför utbrottsnivån runt 48 kr indikerar prisobjektivet från triangelformationen en uppgång mot 57 kr. Det finns med andra ord goda förutsättningar för en kortsiktig swing möjlighet i aktien vid ett återtest av 48 kr nivån. En stoploss placeras förslagsvis vid 46.50 kr. Målkurs på 57 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns vid det tidigare motståndet runt 48kr samt trendlinje stöd vid 43.50 kr.  Närmaste motstånd finns vid 50 kr.

 

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A.

Nyckeltal P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
neg (8,83) 0,5 (1,35) 0,6 (0,89) 2,0 (1,88) 1,00 -3.17 84,24
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto