Home > Analys: Köpsignal i Swedbank.

Analys: Köpsignal i Swedbank.

Swedbank presenterade under tisdagen ett betydligt bättre än väntat delårsresultat för tredje kvartalet. Aktien steg kraftigt på beskedet och handlas strax ovanför intervalltaket där aktien varit fastlåst det senaste året. Så länge som aktien håller sig ovanför 185 kr är utbrottet intakt.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Swedbank aktien har varit en frustrerande placering för den långsiktige investeraren då aktien fortfarande handlas runt samma nivåer som vid början av året. Sedan oktober 2013 har aktien varit fastlåst inom intervallet 165 till 185 kr, vilket främst skapat handelsmöjligheter i form av stöd/motståndshandel för den kortsiktige aktören.

Under tisdagen presenterade bolaget för tredje kvartalet där rörelseresultatet blev 5.732 miljoner mot förväntade 5.285 miljoner. Räntenettot uppgick till 5.829 miljoner kronor, mot förväntade 5.629 miljoner, och provisionsnettot blev 2.816 miljoner. Där låg snittprognosen på 2.750 miljoner.

Aktien steg kraftigt i samband med delårsrapporten och bildade ett mindre gap under betydligt ökad omsättning, vilket tydligt avspeglar ett stort köpintresse. Det är alltid vanskligt att köpa en aktie i närheten av toppnivåer då detta är en naturlig vinsthemtagningsnivå. I Swedbanks fall har aktien kraftansamlat under ett års tid samtidigt som intervalltaket testas för tredje gången vilket gör förutsättningarna för ett bestående genombrott goda. En forcering av intervalltaket indikerar en uppgång mot 205 kr, (skillnaden mellan taket och botten av konsolideringen).

Vi rekommenderar ett köp för utbrottshandlare vid 188 kr, en stoploss placeras i detta fall förslagsvis under 182 kr, en nivå aktien inte bör nå vid ett genuint utbrott.

Värt att observera är det stora kursfallet som startade i augusti 2007 när stödet vid 187 kr kollapsade, har nu omvandlats till ett kraftfullt motstånd. Skulle aktien efter test av 187 kr falla tillbaka under 185 kr har risken för ett falskt utbrott ökat markant.

Den långa trenden i form av 200 dagars dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto