Home > Analys: Köpsignal utlöst i Autoliv.

Analys: Köpsignal utlöst i Autoliv.

Autoliv aktien utlöste förra veckan en långsiktig köpsignal genom att forcera ett sidledes handelsintervall på ovansidan där aktien handlats i sedan 2015. Prisobjektivet ger en indikativ uppgångspotential mot 1400kr.

Autoliv aktiens långsiktigt stigande huvudtrend har sedan 2015 övergått till ett större sidledes handelsintervall mellan 780 och 1125 kr. Inom konsolideringen samlar aktien kraft inför ett utbrott som vanligtvis sker i den föregående trendens riktning, i detta fall på ovansidan. Förra veckan bröts intervallet enligt förväntan på ovansidan vilket utlöst en långsiktig köpsignal. Prisobjektivet som är skillnaden mellan taket och botten av det föregående handelsintervallet ger en indikativ prisuppgång mot drygt 1400kr.

Så länge som utbrottet förblir intakt d.v.s. vid ett återtest ovanifrån av 1108kr, respekteras detta som ett stöd på veckobasis, vilket innebär att aktien tillåts handlas därunder för att i slutet av veckan stänga därovan, är köpstyrkan intakt. Då utbrottet uppvisade en markant omsättningsökning samtidigt som aktien kraftansamlat under en längre tid är förutsättningarna goda för en bestående rörelse på ovansidan.

Vi har siktet inställt på köp på rekyl där en optimal ingångsnivå är mellan 1108 och 1126kr. nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning på veckobasis under 1070kr. målkurs sätts till 1395kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Autoliv
Entré köp 1108-1125kr Ticker ALIV SDB
Målkurs 1395kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 1070kr P/E 30.1
Senaste 1154kr Direkt avk. 1.6%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto