Home > Analys: Köpsignal utlöst i Autoliv.

Analys: Köpsignal utlöst i Autoliv.

Autoliv utlöste under onsdagen en köpsignal då aktien passerade motståndet vid 747 kr. Då aktien inte har några naturliga motstånd på ovansidan finns det goda förutsättningar för en bestående rörelse. Eventuell rekyl ned mot 747 kr som omvandlats till ett stöd utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp.

Autoliv aktien har länge tillhört en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen med en uppgång på drygt 100 % mätt från dubbelbotten i november 2012. Kursuppgången har varvats med hälsosamma rekyler vars uppgift är att rebalansera sentimentet och möjliggöra nya sunda uppgångsfaser. Aktien står nu inför en ny uppgångsfas.

Aktien bildade en dubbeltopp mellan juli och september i år och stundtals såg det tekniskt sett ganska mörkt ut då aktien utlöste en säljsignal när stödet vid 680 kr gav vika. I nedgången utsattes stödet vid den stigande trendlinjen för rejäla test i samband med börsfrossan i oktober. Efter en initial forcering lyckades aktien stänga ovanför detta nyckelstöd. Den tekniska bilden stärktes därefter då aktien efter en större motreaktion lyckosamt återtestade stödet ovanifrån. Aktien har därefter handlats i en starkt stigande trend där motståndet runt 747 kr forcerades på tredje försöket vilket utlöst en köpsignal.

Det finns goda förutsättningar för en bestående rörelse på ovansidan då aktien i samband med all time highs inte har några naturliga motstånd på ovansidan.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl ned för ett återtest av 747 kr som omvandlats till ett stöd. En stoploss placeras förslagsvis under 725 kr, en nivå aktien inte bör nå med tanke på den nyligen stärkta positiva bilden. Målkurs sätts konservativt till 799 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.  Stöd finns vid 747 kr följt av 729 kr.

 

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto