Home > Analys: Köpsignal utlöst i Axfood.

Analys: Köpsignal utlöst i Axfood.

Axfood aktien forcerade för ett par veckor sedan motståndet vid 149kr… vilket utlöst en köpsignal inom det sidåtgående handelsintervallet.  Ett återtest ovanifrån utgör ett köpläge mot 160kr.

Axfood aktiens långsiktigt stigande huvudtrend har sedan mitten av 2015 övergått till ett sidledes handelsintervall mellan 130 och 168kr. Inom intervallet har aktien de senaste året visat positiva tecken genom uppvisandet av en sekvens av stigande lågpunkter vilket ökar oddsen för ett test av intervalltaket.

Under oktober månad utlöstes en köpsignal inom intervallet genom att aktien på ett kraftfullt sätt forcerade 149kr nivån, som det senaste året utgjort vägskälet mellan bull och bear. Så länge som aktien på veckobasis respekterar detta stöd d.v.s. aktien tillåts att under en kort tid handlas därunder för i slutet av veckan stänga därovan är den positiva bilden intakt.

Vi ser ett köpläge uppenbara sig vid ett test av 149kr nivån då en stoploss kan placeras snävt och möjligheten ges till en substantiell uppgång om aktien bryter sig loss på ovansidan.

I första hand räknar vi dock med ett test av 160kr. Stänger aktien ovanför 166kr på veckobasis indikeras starten av en trendande rörelse på ovansidan där prisobjektivet indikerar en uppgång mot 200kr.

Aktien handlas ovanför det stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Axfood
Entré köp 149kr Ticker AXFO
Målkurs 160kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 146kr P/E 21.6
Senaste 150.3kr Direkt avk. 4%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AXFO.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto