Home > Analys: Köpsignal utlöst i BillerudKorsnäs.

Analys: Köpsignal utlöst i BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs aktien har utlöst en köpsignal från en huvudskuldra formation vilket indikerar en uppgång mot 160kr. Eventuell rekyl ned 142-143kr är köpvärd.

BillerudKorsnäs aktien har sedan 2015 handlats inom ett sidåtgående handelsintervall mellan 113.50 och 168kr.

I juli 2016 försökte aktien bryta detta handelsintervall på nedsidan vilket resulterade i en bullish engulfing candlestick med åtföljande köpkraft som resulterade i en lägre topp under oktober 2016. En högre botten bildades under augusti och aktien har därefter brutit sig fri på ovansidan från en huvudskuldra bottenformation, vilket indikerar att aktien är på väg i närheten av den övre delen av det sidåtgående handelsintervallet.

Huruvida aktien bildar en lägre topp eller om köpsignalen leder till en bestående rörelse på ovansidan går i nuläget inte att förutsäga, men prisobjektivet indikerar en uppgång i närheten av 160kr vilket gör att en eventuell rekyl ned för an avstämning ovanifrån skapar en attraktiv potentiell avkastning kontra risk.

Vi ser således en rekyl köpvärd framförallt mellan 142-143kr. Målkurs sätts till 158kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 138.50kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under utbrottsnivån är risken förhöjd för ett falskt utbrott med åtföljande nedgång understödd av utbrottshandlare som felaktigt positionerat sig för uppgång.

BillerudKorsnäs
Entré köp 142-143kr Ticker BILL
Målkurs 158kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 138.50kr P/E 21.5
Senaste 146.10kr Direkt avk. 2.9%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BILL.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.