Home > Analys: Köpsignal utlöst i Boliden.

Analys: Köpsignal utlöst i Boliden.

Boliden aktien utlöste förra veckan en köpsignal genom att stänga ovanför 303kr… vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 345kr.

Boliden aktien är en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen som uppvisat en ny toppnotering under föregående vecka.

Vi har tidigare spekulerat att de senaste månadernas avtagande volatilitet var en kraftansamlingsfas inför ett utbrott på ovansidan. Vi såg ett fördelaktigt läge att inleda ett köp runt 285kr för den aggressive spekulanten medan den konservativt lagde rekommenderades att invänta ett positivt utbrott. Förra veckan utlöste aktien en köpsignal under tilltagande omsättning genom att stänga ovanför motståndet vid 303kr. Detta bekräftar den underliggande styrkan och ökar oddsen att prisobjektvivet på 345kr uppfylls.

Så länge som utbrottet förblir intakt på veckobasis d.v.s. aktien tillåts att handlas under 303kr för att i slutet av veckan stänga därovan är den tekniska styrka intakt.

Då risken för bakslag avtagit, börsen som helhet kvicknat till, och aktien har ett lågt utbud av latent säljtryck genom en ny högsta notering rekommenderas en addering av redan långa innehav mellan 301-305kr. Målkurs sätts till 345kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en veckostängning under 297kr

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

 Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BOL.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.