Home > Analys: Köpsignal utlöst i Bonava.

Analys: Köpsignal utlöst i Bonava.

Bonava B har utlöst en köpsignal i samband med passeringen av 122kr, en nivå som växelvis agerat som stöd och motstånd sedan december 2016.

Bonava är ett bostadsutvecklingsföretag i norra Europa, avknoppat från det svenska bygg- och fastighetsutvecklingsbolaget NCC AB. Bonava utvecklar och säljer bostäder till konsumenter och investerare på utvalda marknader i Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Norge, Sankt Petersburg, Estland och Lettland

Aktien har efter en dubbelbotten kort efter introduktionen i juni 2016 handlats till en högsta notering på 160kr i maj 2017. Det senaste året har aktien rekylerat nästen hela av den tidigare uppgångsfasen vilket gjort aktien tekniskt billig i jämförelse med handelsintervallet från börsintroduktionen.

I början av juli testades det kraftfulla raset från april vilket resulterade i en avvisning och bildandet av en ny dubbelbottenformation med en högre lågpunkt. Aktien har därefter handlats i en stigande trend som tagit aktien ovanför MA 40 samt 122kr nivån som agerat som ett motstånd sedan oktober 2017. Detta är en signifikant positiv utveckling framförallt då genombrottet resulterade i en ökad omsättning vilket är en förutsättning för en stabil rörelse på ovansidan.

Vi ser ett köpläge uppenbara sig vid en rekyl och ett återtest ovanifrån av 122kr vilket i sådana fall skapar bästa möjliga ingångsnivå inför en rörelse mot 133 följt av 143kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning på veckobasis under 119kr.

Bonava B
Entré köp 122-124kr Ticker BONAV B
Målkurs 133kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 119kr P/E 14.1
Senaste 130.80kr Direkt avk. 4%

Aktien ha handlas på Stockholmsbörsen under symbol BONAV B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto