Home > Analys: Köpsignal utlöst i Elekta!

Analys: Köpsignal utlöst i Elekta!

Elekta aktien har signifikant forcerat en längre tids handelsintervall på ovansidan vilket utlöst en köpsignal. Vi har siktet inställt på fortsatt uppgång mot 85 följt av 91kr så länge som stödet vid 74.75kr är intakt.

Elekta aktien har under en lång tid tillhört en av de aktier som varit en rejäl underpresterare på Stockholmsbörsen. Detta förhållande är under förändring då aktien nyligen utlöst en teknisk köpsignal.

Aktien har efter en toppnotering på runt 116kr i augusti 2013 med kraft forcerat det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor som därefter agerat som ett starkt motstånd, bortsett från början av 2015. Aktien har nu etablerat sig ovanför detta jämviktsvärde vilket är extra signifikant då aktien brutit sig fri från en längre tids kraftansamlingsfas mellan 57.50 och 74.75kr på ovansidan. Detta har utlöst en köpsignal där närmaste avstämningsnivå i form av motstånd finns runt 85 följt av 91kr.

Så länge som utbrottet förblir intakt d.v.s. eventuell motreaktion stannar upp i närheten av 74.75kr är den tekniska bilden tydligt positiv. Kortsiktigt är aktien överköp då avståndet till MA 40 veckor är på en sträckt nivå vilket ökar oddsen för en mindre motreaktion inom kort. Vi ser ett köpläge uppenbara sig om aktien rekylerar ned till 75kr då risken i form av en stoploss kan placeras mycket snävt förslagsvis vid en stängning under 73kr. Målkurs sätts konservativt till 89kr.

ELEKTA
Entré köp 75kr Ticker EKTA B
Målkurs 89kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 73kr P/E 147
Senaste 78.75kr Direkt avk. 0.64%

Skulle aktien visa svaghet genom att signifikant stänga under 75kr förvänta ett test av stödet runt 69kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol EKTA B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto