Home > Analys: Köpsignal utlöst i Getinge!

Analys: Köpsignal utlöst i Getinge!

Getinge aktien bröt under fredagens handel det snäva handelsintervall aktien handlats i efter vinstvarningen för ett par månader sedan. Aktien har signalerat början på en uppgång mot tidigare toppnoteringar inom den väl definierade långsiktigt stigande trendkanalen.

Getinge aktiens kurspendlingar har de senaste åren följt en väl definierad stigande trendkanal. Kanaltaket har vid ett flertal tillfällen agerat som ett motstånd och efter en temporär ”overshooting” av kanaltaket i augusti månad handlades aktien åter inom trendkanalen, förväntan var då en kursrekyl ned mot stödet vid kanalgolvet.

En vinstvarning accelererade kursfallet och aktien vände enligt skolboken vid stödet vid kanalgolvet. De senaste två månaderna har aktien handlats i ett snävt intervall mellan stödet vid kanalgolvet och ett motstånd runt 211 kr, vi har i tidigare analys 4 december, poängterat att detta sannolikt var en kraftansamlingsfas inför nya uppgångar.

Motståndet runt 211 kr bröts med god marginal under fredagens handel vilket signalerat att aktien är redo för en uppgång mot tidigare toppnoteringar runt 243 kr, och eventuellt vidare upp mot motståndet vid kanaltaket.

Vi ser en god möjlighet att vara med på en fortsatt uppgång i aktien och rekommenderar ett köp runt dagens nivåer alternativt för den mer konservative investeraren invänta en rekyl ned mot motståndet, nu omvandlats till stöd, runt 212 kr. En målkurs sätts till tidigare toppnoteringar och en stoploss placeras förslagsvis runt 205 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol GETI B.

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
24,7 (13,79) 2,0 (2,76) 3,4 (5,06) 1,9 (2,01) 4,15 8,83 64,26
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto