Home > Analys: Köpsignal utlöst i Handelsbanken!

Analys: Köpsignal utlöst i Handelsbanken!

Handelsbanken vaknar till liv efter en tydligt sidledes handel sedan slutet av maj. Onsdagens utbrott över det kortsiktiga motståndet vid 123 kronor, sänder positiva signaler, och vi vänder nu blickarna norrut…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Svenska banksektorn har tydligt uppvisat negativa tongångar under maj månad, vilket innebär att för Handelsbankens del, har aktien fallit lite mer än 3 procent.

I slutet av maj började nedgången i Handelsbanken stanna till, och istället började tydlig mark formeras.

Återkommande försök till förnyad uppgång har upplevts, primärt vid 123 kronor som kortsiktigt byggts upp som en tydlig motståndsnivå.

På onsdagen lyckades vi äntligen få ett utbrott i Handelsbanken, och etablering däröver, vilket gör att vi nu vänder blickarna vidare norrut.

Etablering över kortsiktig motståndsnivå sänder positiva signaler…

En köpsignal har därmed utlösts, och en ingång anses vara attraktiv redan vid 123.50 kronor.

Hittills har vi ej noterat lägre botten, jämfört med den som noterats tidigare april vid 119 kronor, vilket ytterligare stärker tron på vändpunkt och vidare uppgång.

Utifrån ett veckoperspektiv kan vi nu vara på väg att även lämna fyra veckors handel med stängning på minus, vilket är positivt.

Kortsiktigt utmanades även 50 dagars glidande medelvärde på onsdagen, vilket ytterligare kan bli en positiv pusselbit, vid etablering däröver.

Vi vänder nu blickarna vidare norrut, mot 128 kronor. Vid denna prisnivå väntar vi oss att säljare bör visa framfötterna, då vi historiskt noterar signifikant volym här.

Förslagsvis placeras en stop loss redan vid 122 kronor, för att begränsa en eventuell nedgång, om det visar sig vara ett falskt utbrott som uppstått.

Aktien handlas under både 200 och 100 dagars glidande medelvärde, men som vi tidigare nämnde utmanas nu 50 dagars glidande medelvärde på allvar.

På onsdagen framgick det även att ”Handelsbanken sänker listpriserna på bolån med 3-15 punkter på lån med 2, 5, 8 och 10 års löptid från och med torsdagen”. Anledningen till justeringen är att marknadslångräntor fallit.

Tidigare i maj framgick det även positiva indikationer från en analysuppdatering av Moody’s. Den svenska banksektorn skulle klara av att hantera ett prisfall på 25 till 30 procent av svenska bostäder enligt Moody’s, utan någon större ökning av kreditförlusterna.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SHB A.

Analys: Köpsignal utlöst i Handelsbanken!

Handelsbanken
Entré köp 123.50 kr Ticker SHB A
Målkurs 128.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 122.00 kr P/E 14.5
Senaste 123.60 kr Direkt avk. 4.1%

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto