Home > Analys: Köpsignal utlöst i Holmen B.

Analys: Köpsignal utlöst i Holmen B.

Holmen B utlöste en köpsignal i samband med en bättre än förväntad delårsrapport. Fortsatt uppgång är sannolik mot 241kr i ett första skede.

Holmen B har efter en högre högsta notering under april rekylerat med runt 20% till en lågpunkt på 190kr för ett par veckor sedan.

För två veckor sedan utlöstes en kraftfull köpsignal i kölvattnet av en bättre delårsrapport än förväntat. Tekniskt sett etablerades aktien återigen över 220kr, vilket sönderslår säljsignalen från slutet av juli och ger den nuvarande köpsignalen extra styrka, understödd av blankare som tvingas täcka sina positioner.

I uppgångsfasen från botten vid 190kr bildades en bullish engulfing candlestick under kraftigt ökad omsättning med en stängning i närheten av dagshögsta vilket tydligt markerar att köparna tagit kontrollen. Så länge som aktien på veckobasis respekterar 216kr som på nytt omvandlats till ett stöd är den nuvarande köpstyrkan intakt.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl runt 220kr. Målkurs sätts konservativt till 241kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning på veckobasis under 210kr.

Forceras i ett senare skede 241kr är förutsättningarna för fortsatt uppgång goda då det inte finns aktörer med positioner som bidrar till ett säljtryck. Historiskt sett har en kurs på runt 30kr ovanför MA 40veckor lett till en lugnare utveckling.

Värt att notera att det stigande jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor återigen agerar som ett stöd vid test ovanifrån.

Holmen B
Entré köp 220kr Ticker HOLM B
Målkurs 241kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 210kr P/E 19.2
Senaste 234.15kr Direkt avk. 2.8%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HOLM B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto