Home > Analys: Köpsignal utlöst i Huvudstaden.

Analys: Köpsignal utlöst i Huvudstaden.

Huvudstaden A handlas på all time highs efter en utlöst köpsignal från en huvudskuldra formation. Prisobjektivet indikerar en potentiell uppgång mot 117 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Huvudstaden A befinner sig i en långsiktigt stigande trendkanal där kanalbotten utgör stöd vid vinsthemtagningar och kanaltaket motstånd vid kursrusningar. Aktien testade kanalbotten nu senast i mitten av oktober, vilket ledde till en intensiv motreaktion uppåt som fått extra eldunderstöd då aktien forcerat motståndet runt 99 kr som utgör nacklinjen i en huvudskuldra formation.

En köpsignal har utlösts där prisobjektivet är skillnaden mellan lågpunkten i oktober och motståndet vid 99 kr, vilket ger en potential på ovansidan på 117 kr.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl ned för ett återtest av 100 kr som omvandlats till ett stöd. En stoploss placeras förslagsvis under 97 kr, en nivå aktien inte bör nå med tanke på den tekniskt stärkta bilden.

Målkurs sätts konservativt till 109 kr vilket sammanfaller med kanaltaket. På kort sikt är aktien redan på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet varvid ytterligare uppgång kan leda till en snabb tillbakagång likt den vi såg under maj 2013.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns vid 99 kr. Närmaste motstånd vid kanaltaket runt 109 kr. Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HUV A.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto