Home > Analys: Köpsignal utlöst i Assa Abloy.

Analys: Köpsignal utlöst i Assa Abloy.

Assa Abloy har utlöst en köpsignal i samband med en forcering av intervalltaket runt 183.50kr från en 18 månaders konsolidering. Aktien är köpvärd inför en fortsatt rörelse mot kanaltaket vid 213kr.

Assa Abloy aktiens långsiktigt stigande trend visade ett abrupt slut i köp kraften under april 2015 i samband med att aktien handlades på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor. Detta ledde till en behövlig trendjustering i form av ett sidledes handelsintervall under en längre tid vilket medfört att det tidigare överköpta läget helt neutraliserats.

Detta skapar goda förutsättningar att förra veckans forcering av intervalltaket leder till en bestående rörelse på ovansidan… närmaste avstämningsnivå finns vid kanaltaket runt 213kr. Så länge som utbrottet förblir intakt d.v.s. att aktien stänger ovanför 183.50kr som omvandlats till ett stöd är huvudscenariot fortsatt uppgång.

Vi ser en möjlighet att vara med på ett köp och ser torsdagens stängningskurs runt 187kr som en lämplig ingångsnivå. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 180kr. Målkurs sätts till 212kr.

Assa Abloy
Entré köp 187kr Ticker ASSA B
Målkurs 213kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 180kr P/E 26.5
Senaste 188.60kr Direkt avk. 1.4%

Skulle aktien trotsa de tekniskt positiva signalerna genom att signifikant stänga under 183.50 kr finns närmsta stöd runt 17kr.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ASSA B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto