Home > Analys: Köpsignal utlöst i Axis

Analys: Köpsignal utlöst i Axis

Axis aktien utlöste en köpsignal den 11 september då ett bredare handelsintervall forcerades på ovansidan. Trots att aktien gått upp kraftigt de senaste veckorna finns det god potential för vidare uppgång speciellt med hänsyn till det höga prisobjektivet på runt 240 kr.

Axis-aktien har ett P/E på 31.3 vilket är betydligt högre än det negativa bransch genomsnittet på -97.64 Utdelningen är 5 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 2.5 %, vilket är något högre än bransch snittet på 2.13 %. Vinst per aktie är hela 6.40 kr.

Aktien handlas betydligt över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid det tidigare motståndet vilket omvandlats till stöd runt 195 samt 190 kr. Det finns inga naturliga motstånd då aktien handlas på nya toppnoteringar.

Axis har haft en sidåtgående utveckling sedan 2012 mellan 135 och 190 kr. Då den långsiktiga huvudtrenden varit uppåt var det naturligt att konsolideringen var en kraftansamlingsfas inför vidare uppgång. Den 11 september forcerades intervallet på ovansidan och utlöste köpsignal. Denna köpsignal återtestades kort därefter varvid aktien inledde en mindre konsolidering vilket ledde till ännu en utlöst köpsignal. Prisobjektivet är på 240 kr (skillnaden mellan botten och taket i handelsintervallet).

Vi ser en god möjlighet att vara med på vidare uppgång i aktien speciellt om aktien skulle rekylera ned till stödet vid 195 kr alt 190 kr. Så länge som aktien handlas ovanför det tidigare handelsintervallet, 190 kr, ser det mycket ljust ut för vidare uppgång. En stoploss placeras förslagsvis runt 185 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen med symbol AXIS.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto