Home > Analys: Köpsignal utlöst i Boliden.

Analys: Köpsignal utlöst i Boliden.

Boliden aktien utlöste för två veckor sedan en köpsignal genom att omkullkasta den tidigare säljsignalen, vilket öppnar upp för fortsatt uppgång mot 250kr i ett första skede.

Boliden aktien har efter en rekyl på drygt 40 % indikerat att aktien står inför en återhämtning mot tidigare toppnivåer då aktien nyligen tagit sig över vägskälet vid 219kr.

Aktien toppade ut runt 328kr i juni månad och har därefter fallit kraftfullt genom tidigare bottnar, för att kort därefter visa en återhämtning inför nästa nedgångsfas. I slutet av oktober utlöstes en ny säljsignal då stödet vid 219kr bröts… men efter en mindre nedgång och en sidledes utveckling, har aktien återigen tagit sig över detta vägskäl vilket omkullkastar den tidigare säljsignalen.

Detta är en av de starkaste köpsignalerna, i kölvattnet av en säljsignal som inte visat sig få fotfäste på nedsidan… så länge som aktien återigen respekterar 219kr som ett stöd på veckobasis förväntas vidare uppgång mot 250 följt av 275kr.

Den kortsiktige aktören kan förslagsvis agera för uppgång så länge som detta stöd håller,  flytta sedan upp stop-loss allteftersom aktien tar sig vidare uppåt.

Boliden presenterar delårsresultat tisdagen den 13 februari vilket kan bidra till ökad kursvolatilitet och eventuellt ett återtest av nämnda nivå ovanifrån.

Enligt Infront Datas sammanställning av told analytikers prognoser väntas i genomsnitt ett justerat rörelseresultat om 1.886 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (2.912). För affärsområdet Gruvor väntas rörelseresultatet landa på 1.272 miljoner (2.179),  medan Smältverk spås leverera ett underliggande resultat om 610 miljoner (766). Utdelningen väntas totalt, inklusive extrautdelning, uppgå till 15.77 kronor per aktie.

Boliden
Stöd 219kr Ticker BOL
Motstånd 250kr, 275kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 206kr P/E 8.2
Senaste 225.90kr Direkt avk. 6.1%

 Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BOL.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto