Home > Analys: Köpsignal utlöst i Bulten.

Analys: Köpsignal utlöst i Bulten.

Under gårdagen bröt aktien upp från en kraftansamlingsfas efter att ha testat stödet vid kanalbotten åtskilliga gånger den senaste månaden. Eventuell rekyl ned mot 76 kr, som omvandlats till ett stöd utgör en attraktiv ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Bulten handlas i en långsiktigt väl definierad stigande trendkanal där aktien uppvisat mer eller mindre exakta vändningar vid kanaltaket och kanalgolvet. Dessa referensnivåer utgör således spelplanen tillsvidare och så länge som aktien handlas därinom är den underliggande kontexten i form av ”kanalsurfing” oförändrad.

Vi har i analys den 3 september rekommenderat ett köp runt 70 kr med hänsyn till att aktien veckan innan, avvisat lägre priser efter ett första test av stödet vid kanalgolvet. Aktien har därefter bekräftat det positiva avstampet genom att bygga volym inom trendkanalen, vilket åtföljdes av ett utbrott under gårdagen genom motståndet runt 76 kr.

Detta har utlöst en köpsignal där närmsta naturliga avstämningsnivå i form av tidigare motstånd ligger runt MA 200 vid 82.50 kr, följt av motståndsnivåerna 87, 92,98 samt tidigare toppnotering runt 104 kr.

Eventuell rekyl ned för ett återtest av 76 kr som omvandlats till ett stöd utgör en andra chans att komma in på en attraktiv kursnivå i förhållande till risken för ett bakslag. Denna risk prissätts genom en återetablering under 75 kr, förslagsvis en stoploss på 71 kr.

Målkurs sätts konservativt till 82 med reservation till betydligt högre kurs om aktien etablerar sig ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet MA 200.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BULTEN.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto