Home > Analys: Köpsignal utlöst i Clas Ohlson.

Analys: Köpsignal utlöst i Clas Ohlson.

Clas Ohlson utlöste under fredagen en ny köpsignal i samband med att aktien forcerade 148 kr under tilltagande omsättning. Eventuell avstämning ovanifrån av 148 kr, som omvandlats till ett stöd utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Clas Ohlson har sedan drygt ett år tillbaka handlats i ett bredare handelsintervall mellan 108.50 och 152.40 kr. Aktien är på god väg att bryta detta intervall på ovansidan då aktien utlöst en köpsignal från en huvudskuldra bottenformation.

I samband med utbrottet steg volymen märkbart vilket i kombination med bildandet av ett breakaway gap, tydligt indikerar att minsta motståndets lag vänt till stigande, vilket innebär att aktien är köpvärd på rekyl. Aktien har efter den utlösta köpsignalen framgångsrikt testat gapets början vid 139 kr och forcerat en mindre kraftansamlingsfas mellan 139 och 148 kr., vilket utlöst en ny köpsignal.

Då prisobjektivet inte uppnåtts och stödet runt 139 kr visat sig hålla, räknar vi med att fredagen forcering av motståndet vid 148 kr blir bestående. Skulle aktien mot förmodan etablera sig under 148 kr är det ett tecken på svaghet men det är först vid en forcering av stödet runt 139 kr som en exit ges för långsiktiga innehav.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl ned mot 148 kr, som omvandlats till ett stöd. Nödutgången placeras förslagsvis under 145 kr. Målkurs sätts till 163 kr.

Aktien handlas över det sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol CLAS B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto