Home > Analys: Köpsignal utlöst i Clas Ohlson B.

Analys: Köpsignal utlöst i Clas Ohlson B.

Clas Ohlson har utlöst en köpsignal från en huvudskuldra bottenformation. Vid utbrottet bildades ett breakaway gap vilket stärker köpsignalen och ger goda odds att prisobjektivet på 163 kr uppnås.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Clas Ohlson har sedan drygt ett år tillbaka handlats i ett bredare handelsintervall mellan 108.50 och 152.40 kr. Aktien är på god väg att bryta detta intervall på ovansidan då aktien nyligen utlöst en köpsignal från en huvudskuldra bottenformation. I samband med utbrottet steg volymen märkbart vilket i kombination med bildandet av ett större gap, ett breakaway gap, tydligt indikerar att minsta motståndets lag vänt till stigande, vilket i praktiken innebär att man skall sikta in sig på att köpa aktien på rekyl.

Prisobjektivet från köpsignalen är skillnaden mellan botten och taket av handelsintervallet vilket ger en indikativ målkurs på ovansidan runt 163 kr. Det tidigare motståndet, vid nacklinjen runt 137 kr, har omvandlats till ett stöd och utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp. Nödutgången placeras förslagsvis under 133 kr, en nivå aktien inte bör nå med tanke på den nyligen stärkta utsikterna. Målkurs sätts konservativt till prisobjektivet, det vill säga 163 kr.

Värt att ha i bakhuvudet framöver är att aktien bröt ned från en dubbeltopp runt 168 kr under november 2007 vilket omvandlats till ett starkt motstånd på ovansidan.

Aktien handlas över det sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 137. Motstånd vid 152, 155 samt 168 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol CLAS B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto