Home > Analys: Köpsignal utlöst i ComHem…

Analys: Köpsignal utlöst i ComHem…

ComHem aktien utlöste under gårdagen en köpsignal som tagit aktien upp på nya högsta notering. Eventuell avstämning av 78.20 kr som omvandlats till ett stöd utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

ComHem levererar tv telefoni och höghastighetsbredband till svenska konsumenter och företag.

Aktien introducerades på Stockholmsbörsen den 17 juni 2014. Efter ett misslyckande att forcera den initiala toppen runt 66.75 kr har aktien handlats ned till som lägst 46 kr den 17 oktober 2014.  Nedtrenden bröts kort därefter och en köpsignal utlöstes när aktien passerade tidigare toppen under februari. Aktien har därefter handlats inom ett snävt intervall mellan 69.50 och 78.20 kr.

Detta intervall forcerades under gårdagens handels session vilket utlöst en köpsignal som tagit aktien upp på nya all time highs. Vid utbrottet ökade inte volymen nämnvärt vilket inte nödvändigtvis behöver vara ett svaghetstecken, då det istället kan indikera ett minskat utbud då det inte finns några naturliga säljare i samband med all time high notering.

Så länge som utbrottet förblir intakt har vi en positiv grundinställning och ser eventuell avstämning ovanifrån av 78.20 kr, som omvandlats till ett stöd som en fördelaktig ingångsnivå för ett köp. Nödutgången placeras förslagsvis under 75 kr. Målkurs sätts konservativt till 86.50 kr.

Skulle aktien de kommande dagarna återigen etablera sig under utbrottsnivå är detta ett svaghetstecken och ökar oddsen för ett falskt utbrott med åtföljande nedgång mot i första hand 70 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol COMH.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto